Söndag!

Ja, jag ska blogga om något roligt MEN inte idag!

Torsdag!

Idag är det Trosdag, den sista trosdagen i det här landet (för ett tag iaf).


Eftersom jag vill umgås lite med familjen ikväll passar jag på att blogga nu medans gosegrisen sover.


När folk frågar hur det känns att vara på väg hem svarar jag "skumt". Jag vill hem men samtidigt kommer det bli tråkigt att lämna ett underbart land och alla jag lärt känna här!


Elsa och Frida blir arga som fort jag nämner att jag ska åka. Elsa säger att hon ska hålla i mig hårt så att jag missar flyget hem! Rufus förstår inte så mycket men hänger gärna på tjejerna och sen kommer han springande och säger "kiss owfiie kiss" sen får jag en blöt puss.


Jag kommer verkligen sakna artigheten här, vart man än kör eller går så är folk trevliga och hälsar och vinkar. Jag kommer kanske till och med sakna "butternut squashen", eller inte!


Vi hörs om ett tag!


Tisdag! + videoblogging

Idag är det Tisdag!


Jag vill börja dagens inlägg med att be om ursäkt till alla jag förolämpade och kanske framförallt be om ursäkt till Stieg Larsson när jag sa att hans första bok var trist!

Nu har jag läst ut den andra boken och Stieg Larsson har flyttats från min "nej tack" lista till min "tjohooooo ge mig mer NU NU NU" lista. Den var helt klart bättre än den första boken som enligt mig var långtråkig!  Så GO STIGGE!


Sådär över till allt annat trams jag skriver om!


För att få tiden att gå lite fortare låg jag kvar i sängen till klockan 11 och läste, rekord, njaa men längre än vad jag brukar iaf! Sen var det upp och fixa inför lunchen som Annica skulle ha här hemma. Georges mamma, pappa, faster (?) och kusin skulle komma över och äta med oss.

Haha vilken upplevelse! De var väldigt trevliga ocvh väldigt engelska! Det är alltid kul att sitta och lyssna när folk i den här familjen träffas. Alla vet allt om alla. Det är rätt svårt att försöka beskriva det måste nog upplevas. Kusinen var (enligt mig) en förvuxen pojke. Han kan ha varit runt 30 och det var hans mamma som talade åt honom. Han kanske trivs med det, vad vet jag! Som sagt en upplevelse!


Resten av dagen har jag gosat med barn och läst lite till. Jag fick även tid för en promenad/joggingtur.

Elsa börjar prata mer om att jag ska åka. Hon kommer springandes och vill ha kramar och säger att hon ska krama mig hårt så jag inte kan åka! Sötunge. Hon och Frida håller på att göra en dans till mig, haha.





Nu ska jag snart gå och sova för jag jobbar heldag imorn. Bara två dagar kvar nu! 

ps. Hoppas att resan hem går bra, hanna! så ses vi hemma! ds.


Sista söndagen

Idag är det söndag!

Det blev ingen utgång igår, det blev bio istället! Jag och Hanna såg på BRUNO! Jag tycket nog att Borat var lite bättre men kul var den!

Idag har vi grillat hos hanna. Det var mysigt och jag har fått en hel frään bränna! Tog en del kort men de ligger kvar i kameran som jag inte orkar hämta!

Nu sitter jag här hemma och är lite ledsen att jag inte kommer få träffa Hanna på ett tag. Jag håller tummarna för att hon kommer till Stockholm i Augusti!

 


Sista Lördagen


 

Idag är det lördag, sista lördagen i England (ingen har väl missat att jag åker hem på fredag?).

Igår var jag barnvakt. Annica och George la barnen innan de åkte iväg på någon ciderfest. Det var alltså inte så jobbigt att barnvakta igår. Jag sysselsatte mig med att läsa Stieg Larsson, åt chokladkaka, drack "tea" och lyssnade på Eminem(???). Varför jag lyssnade på honom har jag ingen aning om men det lät bra igår kväll.
Jag kom fram till att det inte var så bra att läsa en läskig deckare när man är ensamt i ett gigantiskt hus, jag var rädd!

Jag brukar inte vara rädd i det här huset men igår var jag det därför att hunden började skälla och sprang till dörren. Det gör hon bara om det kommer någon. Som tur var hade jag låst alla dörrar. Hunden fick ligga bredvid och lyssna på musik hela kvällen efter det.

En helt okej fredag.
Idag ska jag in till Bristol och träffa Hanna. Vi hade tänkt att gå ut ikväll. Imorgon ska hon ha grillpartaj så jag lär nog vara en aningens död på måndag! MEN det är ju sista söndagen så varför inte?!


Torsdag

Idag är det torsdag och veckans sista arbetsdag!

Det firar jag med att jobba 12 timmar idag! Det som får mig att orka så långa dagar är att Georges och Annica ALLTID visa att de uppskattar det jag gör!

Jag var uppe med tuppen (07.00) idag och började dagen med att borsta Elsas hår. Jag fick en trevlig överraskning när Elsas hår var fullt av LÖSS,IGEN!!!! mmm så ikväll blir det avlusning för samtliga i Cardale familjen! Jag har aldrig sett en lus förut och vill nog inte träffa på en igen!

tjohoo nu ska barn köras till skolor!

------


Hej igen!

Nu ligger sötnosen och sover så jag passar på att lata mig en stund.
Idag var Linda här (vår roliga städerska). Hon förgyller som sagt mina torsdagar med sina flummiga åsikter om saker och ting. För några veckor sen hade vi ett samtal om vad jag borde äta när jag är i england / somerset. Hon kom fram till att jag måste pröva på FUDGE innan jag åker, så idag hade hon med sig en påse Fudge till mig. Snälla Linda. Det är såna småsaker som förgyller ens dag. En annan sak som värmer är när Elsa skrivit en bok om som familj och jag fick vara med! (jag var dessutom ritad störst på pappret eftersom det är jag som bestämmer, enligt Elsa).

Små söta barn och snälla Linda gör mina dagar! haha
Nu ska jag söka jobb och äta vindruvor.



------------

schalom!

Sådär, nu har jag slutat jobba. Jag lovade Annica att hjälpa till med avlusning av barn och nu tänker jag svära;

FY FAN VAD ÄCKLIGT! buää... Eftersom att jag blir galen av små saker som kryper fick jag plötsligt för mig att jag också hade fått löss. Annica fick då avlusa mig MEN jag hade inga som tur var! fjoff!!! Ska dock göra om lusbehandligen nästa vecka för att vara på den säkra sidan. :D

Nu är det time för något annat.

puss och godnatt!


Tisdag.

Idag är det tisdag, ledig dag!


Efter en trögstartad morgon bestämde jag mig för att hänga på gänget (Annica och co.) till Wells. Vi fikade och spanade in staden. Vilket jag inte alls har gjort 300 gånger! Efter det bjöds det på god lunch hemma på poolbridge farm (Biff Rydberg, vilket jag kommer att börja laga hemma.).

Sen fick jag leka chaufför till Daddys kollegor. JÖSSES vilka små lovebirds de är! De är värre än tonåringar. Stannar efter 10m och pussas och kramas. Det är tur att de är trevliga och roliga annars hade det blivit jobbigt. Jag tog de till Glastonbury och Glastonbury Tor (tredje gången gillt, eller?). Uppe på kullen vare blåsigt värre men det är ändå trevligt att stå och kolla ut över Somerset. Som alltid efter att man vandrat i England blev det Puben. Dock blev det en schysst diet coke eftersom att jag var den som körde. På vägen hem bidrog jag med mitt första Roadkill! En dum fågel som vägra flytta på sig, så den är stendöd nu!


   

Sen har jag faktiskt inte gjort så mycket mer. Läst lite i min bok och chillat på gården.

Jag har även kommit på vad jag ska sysselsätta mig med första kvällen hemma i Täby. Basta, skrubba, tvätta och rensa är planen! Det kommer bli en HEJDUNDRANDE kul kväll!


Ne nu väntar en schysst dusch och lite trevlig läsning.


Måndag!

Idag är det måndag och jag är inte bitter...

Nej jag är inte alls bitter över att hela min familj + kusiner är på Mallis.
Jag är inte alls bitter över att mina tjejer hänger på Stensjön hela veckan.
Jag är inte alls bitter över att det snart börjar regna!


Ne inte alls...


Back to work!


Lördag.

Idag är det lördag och vissa dagar är bättre än andra, idag är det en bra dag!


Igårkväll skulle Annicas vänner från Sverige komma hit (min pappas jobbarkompis). Men de blev försenade så de kom in till Bristol vid halv ett på natten. Jag ställde upp som sällskap när Annica körde in mot den stora staden. Pappas jobbarkompis är en väldigt pratglad kvinna och jag antar att min pappa har väldigt kul när han jobbar ;) Vi var hemma på farmen vid halv två igen, skönt med lite sömn! Dessvärre hade jag en envis fluga som skulle sitta på min panna hela natten.


Vid halv nio gav jag upp och flugan fick som han ville, han fick sängen för sig själv. Det blev en trevlig frukost med hela sällskapet och det bästa av allt var när pappas jobbarkompis (även kallad: elaka Bettan) skulle förklara för sin dotter vem min pappa var.


"Lovisa, det är han som blir så sur när man kommer försent". Det tyckte jag var väldigt roligt eftersom min familj ALLTID kommer försent. Hon berättade också att min pappa är väldigt kräsen och alltid talar om vad han INTE gillar (jag undrar vart jag har fått den genen ifrån?!!??).  Förlåt daddy men jag hade lite kul på din bekostnad!


Sen var det dags för promenad med hästar, hund och ungar. Vi går ut på första fältet, Frida är jätteglad att hon får galoppera och skutta runt. Sen så kommer vi in på nästa fält där bonden har sina .... Tjurar!!! Ca 30st ungtjurar! George säger "eeeh ingen fara. Det är bara att gå vidare!!". Vad gör tjurarna? Jo de gaddar ihop sig och kommer springandes emot oss. Haha. Jag vart skiträdd och alla barnen började gråta, förutom Rufus som tyckte det var jättekul och skrattade högt! George försökte skrämma tjurarna som kommer närmre och närmre, vilket går sådär. När vi kommer till slutet av hagen är tjurarna 10 meter ifrån oss och då ser vi att grinden är LÅST. Vi var tvungna att ta oss tillbaka till andra sidan igen. MEN det gick bra. Däremot var vi lite rädda. Vi tog en promenad på fält utan tjurar istället.


Sen var det dags för lunch (sallad såklart). Sen har vi varit nere i byn på "street fair", temat i år var USA. Alla butiker var öppna och folk drack öl, grillade och sålde saker på gatan. Efter det var det dags för en öl på en pub och sen hem!


   

Dagen so far har varit mysig. Ikväll ska jag vara barnvakt medans Annica och gänget ska på karaoke! Festligt.


Fredag!

Idag är det fredag!


Det är sol och det är fredag. Det måste bara firas med ett TJOHOO!

Idag skulle Elsa ha idrottsdag och eftersom att jag inte hade något bättre för mig följde jag med. Egentligen skulle idrottsdagen varit förra fredagen men eftersom att det hällregnade då så flyttades den till idag.


Annica hade gjorde i ordning en picknick medans jag packade in småttingarna i bilen. Solen sken och det var några enstaka moln på himlen, kanon dag för idrottsdag! När vi kommer fram till pree-school var det inte en kotte där. Det visade sig att det hade blivit inställt IGEN pga. Dåligt väder!????? Enligt fröken var det "så blött i gräset, barnen kan ju faktiskt snubbla". Såklart det är blött i gräset på morgonen! Sen kom det en droppe regn och då sa fröken "nämen titta nu regnar det också". De är så himla känsliga för väder i det här landet, hemma i Sverige hade vi tvingat ut ungarna även om det blåste upp till orkan! Vi fick äta vår picknick i en park.


Väl hemma på poolbridge gav jag mig ut och promenera med voffe och sen la jag mig och läste en tråkig bok. Tyvärr så har jag inte packat ner 7 böcker som jag trodde utan bara 6! Hur ska detta gå? Jag är redan inne på femte boken och det är två veckor kvar!?


Well well...

Nu sitter jag ensam i huset medans familjen är hos någon vän. Jag diggar musik med voffe och tänkte nog gå ut och gå igen för att få tiden att gå.


Juste, jag mötte Jaguar-mannen häromdagen när jag var ute och gick med Ruffe och hunden. Jag möter honom alltid på samma ställen och på första stället pratar vi alltid om vilken härlig morgon det är och önskar varandra en härlig promenad. På nästa ställe stannar han bilen, sträcker ut handen med två Werther's Original och säger "För att du är så duktig och går så får du en till dig och en till din lilla pojke". Georges kommentar till det var "Sofiee, har inte dina föräldrar lärt dig att man inte ska ta emot godis från främmande män?". Visst har de det men jag låter mig lockas av en 80årig gubbe i jaguar!


Ut och slut!


ps.


Den här låten spelas just nu på poolbridge road!

Onsdag.

Idag är det onsdag och jag har läst ut 3 (snart 4) böcker sen jag kom tillbaka från Sverige.

Min dag har varit väldigt varm och trevlig. Det firade jag med att ta en promenad på fälten. Det var varmt, kvavt och gjorde ont (små söta insekter som bet mig). På ett speciellt ställe vid en liten bäck brukar det sitta en liten katt, jag brukar kalla katten för Hitler-katten. Den ser precis ut som Hitler med en svart liten murre under nosen! Idag var den till min besvikelse inte där. Jag som hade laddad upp med kamera för att få en bild på kattskrället.

Jag lyckades dock med att få mina händer att se ut som ballonger. Eftersom att jag inte hade druckit vatten på länge + att det var varmt så svullna händerna upp. Jag fick gå med händerna i högläge hela vägen tillbaka till Poolbridge Farm.


Nu ska jag fortsätta mitt läsande. Läser Twilight serien som inte är den bästa bok jag läst. Däremot måste jag läsa klart hela serien eftersom jag börjat! Det är iofs lite kul att läsa om andras kärleksliv eftersom mitt är totalt obefintligt!  HEJA ISOLERING PÅ LANDET! haha



Fejkad Hitlerkatt



Helt klart den bästa Videobloggen jag gjort!

RSS 2.0