Söndag!

Hejsan!

KUL, jag skrev just ett inlägg men internet dog!

Lisa var här i helgen, åh vad det var NICE att ses igen. Tack för att du kom över vännen!
Helgen hade förutom lisa många plus tex;

+ Det var varmt och soligt alla dagar.
+ Vi hittade en schysst park som vi sov i.
+ Jag har ÄNTLIGEN hittat ett par byxor som jag KAN få ¨på mig utan att se ut som en uppstoppad korv!
+ Äntligen äntligen fick jag äta kexchoklad igen! Det var kanon! (tack Jane och Rasmus)
+ Vi har fått en till kyckling och den är söt! (jag hoppas den överlever)
+ Jag lyckades spara pengar, det ni!

Fast bäst av allt var såklart att min Lisa var här!

Inatt hade jag en obehaglig allergichock. Vaknade runt 4 och kunde varken andas eller se. Som tur var hade jag Astmadosan och allergipiller nära. Så svullen som jag var har jag inte varit på vädligt länge, hade fortfarande svullna ögon när jag vaknade imorse!
Jag undrar återigen vad det var som gjorde det, åt inget jag borde va allergisk mot.
Härligt med lite spänning i vardagen!


Om man bortser från dubbelhakan så är den... SJUK!


Lisa

Måndag

I lördags hade vi en  rätt galen kväll i Bristol ! Vi ramlade in igenom hannas dörr vid halv fem snåret och var mycket nöjda med kvällen!

Eftersom att det var så fint väder igår så tog vi oss upp till Clifton. ÄTNLIGEN kunde jag komma hem till Poolbridge och säga att jag inte varit i Cabot! Uppe i Clifton finns clifton suspension bridge, den hade vi bestämt att vi skulle besöka. Visst var bron fin men eftersom att jag är en fegis och ogillar höjder så beundrade jag bara bron från sidan.
  


Sen så gick vi ner till hamnen och åt glass.


Idag var det inte lika soligt men varmt som i en bastu. Har gått en två timmars promenad och kollat på film med caroline. Slappdag helt enkelt!


Ne, bloggning är trist!

Söndag

Tänkte inte jätteblogga idag, det får bli imorn. Är ledig tills på onsdag så jag är nöjd!

Igår var vi i Bristol och YEY vilken kväll!!! 


Idag var det värmebölja och jag passade då på att bära svarta kläder, det var svettigt men härligt! Nu på kvällen var några och G & A:s vänner här på middag och det bjöds på grillat, MUMS!



Riktigt tuff pose!




Nu ska jag gå och lyssna på Bulletproof, den ROCKAR FETT!!!


Nu ska väl ändå mamma och pappa skämmas över mig??!!

Trosdag IGEN!?

Jag har varit barnvakt hela dagen och är det fortfarande. Det har varit helt okej, ungarna var goa...


Satt och försökte underhålla mig på youtube och hittade det här klippet:

Hahah det roliga är inte Blondinbella utan hennes man! Kolla på honom under hela klippet!
(Fast det kanske bara är jag som är övertrött?)
(Nu när jag kollade igen var det inte alls lika kul...)

onsdag

Jag sov otroligt bra inatt och vaknade bara en gång ( vilket är ovanligt ) men jag skulle nog behöva sova mycket inatt med!

Idag har jag jobbat några timmar. Sen kände jag mig sjukt viktig när jag gick och ta dam ta dam  poströsta!!! Ska väl egentligen inte ta på mig äran och säga att jag kom på idén med poströstningen. Hanna tvinga mig att ta mitt ansvar som svensk att gå och rösta. Bra Hanna, oansvarigt Sofiee!

Bildbevis



Sen Poppade jag förbi caroline och vi gick en LÅNG promenad på 1,5 timmar. Sen Poppade vi förbi gymmet för ett svettigt men härligt pass! Nu väntar jag bara på att de ska börja synas att man tränar och inte bara se lite smygfet ut!

Oh vilken händelserik dag!


En kul grej jag hittade genom en blogg. Den är tyvärr bara fake men det hade varit rätt kul om den va sann!

http://www.svenskbladet.se/kultur/index.php?alias=ny_spannande_mobel_fran_ikea.html

höhöh....


Nu ska jag sova.

TFisdag

Var barnvakt åt tre grabbar inatt. Behöver sova... Nope, ska snart tillbaka och plocka upp de från skolan och sen träna! Sova kan jag göra när jag blir 46!


Videoinlägg?

Jag kanske är för gammal för videoinlägg...






Jag har valt att kalla min vistelse i England för "hälsoresan". Jag har aldrig ätit så nyttigt eller så mycket mat som jag gör/gjort här. Idag har jag till och med ätit en BANAN och det mina vänner är ett GIGANTISKT framsteg för mig!


Visst matchade jag tröjan bra?

Söndag


Lördag

Idag är det lördag, igår var det fredag. Jag hann inte blogga något igår eftersom jag hade mycket annat för mig. Ska försöka återberätta allt som hänt i den mån jag kan (avancerad svenska va?).


Men först vill jag försöka berätta om torsdagen, den slutade rätt kul faktiskt.


Jag bokade biljett hem så nu kommer jag hem fredagen den 17 juli, YEY! Efter det åkte jag över till Caroline och festade till det med några munkar. Efter ett tag var Caroline tvungen att fortsätta jobba så jag begav mig tillbaka till Poolbridge Farm och fann att huset var tomt, skönt tyckte jag!


George och Annica hade berättat att en av Georges släktingar skulle komma över på middag. Hon är tydligen en kvinna som har varit gift med en snuskigt rik snubbe och äger/ägde ett schysst "slott" uppe i norra Wales. När Georges berättade att hon skulle komma så skojade han och sa "Så Sofiee, imorgon måste du vara på ditt bästa svenska humör!".

Och nej mamma och pappa det var inte samma kvinna som bara gillade hunden!


Anyway, kvinnan skulle komma runt fem - sex tiden på kvällen och vid kvart i fem knackar det på dörren. Jaha här står jag helt ensam och ska ta emot en helt främmande "slotts ägare" från Wales. Tänk, tänk...


"Hej det är jag som är Sofiee den svenska Au pairen. Annica är tyvärr inte hemma men kom gärna in! Får jag bjuda på en kopp "tea"? Det är klart man måste bjuda en engelskdam på en kopp tea när klockan är fem på eftermiddagen tänkte jag. Hon tackade nej och sa att hon nog borde vänta tills Annica kom hem.


Där satt vi två främlingar i köket och hon visade sig vara väldigt lätt att underhålla. Tanten kunde inte sluta prata så jag behövde bara nicka och le.

En halvtimma gick och inte ett spår av Annica eller George, Så jag Visade henne hennes rum och hjälpte henne med den "tunga" väskan. Sen tyckte jag att det hade gått alldeles för lång tid så jag frågade återigen om jag fick bjuda på en kopp tea och den här gången tackade hon ja. Så medans hon packade upp satte jag på vattnet och ställde fram lite kakor. Hon var så nöjd när hon fick se kakorna och sa att jag var en riktigt "clever girl". Efter 45 min kom Annica hem thank God... Jag gick in till mig och pysslade lite i rummet tills det var dags att bege sig till gymmet för ett Kickboxingpass.


Jag sätter mig i min lilla Billie och kör ca 50m tills jag möter alla Farmer Johns kossor, ni vet de som jag mötte när jag var ute och gick. Den här gången satt jag tack och lov i bilen. Eftersom att han har ca 100 kossor tar det en stund för de att ta sig över vägen. Jag tyckte att det var rätt mysigt att bara sitta i bilen och se på korna. Helt plötsligt kommer tjuren upp på vägen. Den här tjuren och jag har något speciellt ihop för det är ju inte så att han bara kan traska förbi utan han måste alltid visa sig på styva linan. Vad tror ni tjuren gör mitt på vägen? Jo han får syn på en snygg ko och bestämmer sig för att HENNE VILL JAG HA OCH JAG VILL HA HENNE NU!!!! Haha så vi i bilarna fick vänta en extra minut eller två tills tjuren fick avreagera sig på kossan, kul med lite publik tänkte han och gick vidare.


Efter kickboxningen (som var kul) åkte jag hem och åt middag tillsammans med Mr, Mrs Cardale och Mrs slotts-ägare-i-Wales. Tanten fortsatte att prata om allt och inget under några timmar. Efter många glas vin (för att orka med allt snack) var jag så trött att jag gick och la mig.  Britterna slutar aldrig att förvåna en.


Fredagen blev rätt slapp och jag rörde mig inte många meter. På kvällen hade jag en DEJT med Herr Diet Coke, Mr. Lindt 70% och sist men inte minst Mr. The curious case of Benjamin Button. Jag var nämligen barnvakt åt några vänner till Cardales. Barnen jag var barnvakt åt är nog några utav de sötaste barnen jag träffat. De är SVINIGT gulliga både till utseende och sätt. Så det är helt okej att tillbringa några kvällar hos den familjen. Jag ska dit på måndag och barnvakta igen. Då ska jag sova över och köra barnen till skolan morgonen. kuuul


Idag är det som sagt lördag men inte vilken lördag som helst utan Schlager lördag. Så ikväll kommer Hanna och Caroline över på middag och jag ska bjuda på en Kreolsk festgryta som är kanon god!! Jag tänker heja på Sverige, fast om England är snälla kanske de också får en liten röst.


Time to go! Tjenis!


Trosdag

Idag börjar min helg vilket känns otroligt bra.

Gårdagen var verkligen inte en utav mina bästa dagar, urgh!
Det som gjorde min dag var att få prata lite med min "uttranvän", sofie! Vi var väldigt dåliga på att ses nu under hösten men det ska bli ändring på det när jag kommer hem.


Sofie N-C!




Sitter och kollar på lite bjorg smycken. Åh de är så fina, fast väldigt dyra! 

     Drömma bör man!



På lördag är det Schlager fest hos mig. Jag och Annica ska göra en kreolksgryta som är kanongod! Hanna och Caroline ska göra oss sällskap. Det kan ju inte bli bättre! (hmm)

nu ska jag städa!
bye!

Tisdag

Caroline hittade just ett videoklipp som visar hur det ser ut när vi kör runt i England:



Och ändå blir man stoppad för fortkörning!! Jösses!


ps.
Idag ville Elsas fröken lära sig säga hej på svenska.
Jag sa "hej" hon sa "heil" vilket fick mig att tänka på ett helt annat ord än "hej". Efter tre försök gav jag upp, det gick inte att lära henne Hej! Så hon fick lära sig "God morgon", det gick bättre.
ds.


pss.
Kom på en till sak jag vill berätta!
Eurovision song contest är så mycket roligare här i UK. Kopierar det Hanna skrev:

Här i GB så slänger man ut sig kommentarer som "ni vet väll att på kanal fem så går det ett program just nu om räddningshellikoptrar om ni vill byta"

Eller "Å gud jag tror jag mår illa snart" Som kommentar på programledarnas prestation

En kommentar om sverige kom också med
"Det var tur för henne att hon kom med annars hade det blivit upplop i Sverige"

Tack Hanna för den lånade texten!

Känner att vår schlagergryta (och nej Georges, schlagergryta är ingen tradition i sverige!) kommer bli kanon på lördag!
GO GB!

dss.

Måndag!

Vad härligt med måndag!

Idag har jag varti bra och bakat scones till mina små gullungar (jag har redan ätit upp hälften)!

Nu ligger Ruffe och sover och jag myser framför datorn. Jag hade lite tråkigt för en stund sen och ville se vad som händer om man söker på mitt namn på google. Jag blev så glad när den första länken som kom upp var den här:

http://bobbyalice.blogg.se/2008/october/ibland-saknar-jag-dig-lite-extra-mycket.html

Jag tycker det är en mycket bra länk för att visa folk vem Sofiee ingö är!!

Snart kommer du! I MISS YOU!!



Bye!


ps.

Nu har jag nästan läst klart "män som hatar kvinnor" och jag måste få säga att den inte alls var lika roande som jag trodde att den skulle vara. Kanske för att jag hade för höga förväntningar på den? Eller så är det för att jag helt enkelt tycker att deckare är trista!! Varför dra ut på det? Avslöja detaljerna direkt istället så kan man avgöra från början om man vill fortsätta läsa eller inte!!
ds.


Lördag

Idag har jag haft en mysig dag.

Jag och Caroline var iväg på äventyr. Det blev ett snabbt besök i Street och sen åkte vi till Cheddar och åt Cream Tea! ååh vad gott det är! ååh vad jag vill ha mer! haha

Sen gick vi ut och gick i någon timme. Caroline hade en rolig runda som gick över både golfbanor och genom buskar! Inget som jag direkt var klädd för! haha men tillslut kom vi hem igen..


Såhär ser jag ut när jag är helt ovetande om att jag gått upp 10kg!! Jag var inte alls lika glad 50min senare!




Man kan säga mycket om Carolines familj, men de är ju så konstiga ibland att man inte kan annat än att skratta.
Jag öppnade papperskorgen för att slänga något och där ligger den en hel och orörd limpa. "Caroline varför ligger det en limpa här?!" "Jo men alltså familjen kollade på utgångsdatumet och den hade gått ut så de slängde den. Den var inte möglig eller något utan de vill bara inte äta  gammal mat, det har hänt förut!!"
Georges hade nog svimmat!

Visst mår man bra när det är Fredag?

Jag mår bra idag.

När jag vaknade så hade jag ont i hela kroppen. Jag och Caroline prövade nämligen på Kickboxning i Cheddar igår. Caroline hade mejlat och frågat om det var okej att vi dök upp på en träning och det var det!


Vi begav oss mot Cheddar och hade ingen aning vad som väntade. Vi lyckades hitta till träningslokalen (trodde vi), och antog att ingången var under skylten där det stod "Cheddar kickboxing club". Jag gick fram till dörren och tryckte ner handtaget och tittade in. Jag insåg rätt snabbt att jag hade öppnat och klivit in i ett helt vanligt bostadshus! Haha så jag stängde dörren och försökte rymma. Jag hann inte långt innan en kille drar upp dörren och ser sjukt arg ut. "helloo this is not Cheddar kickboxingclub huh?! " försöker jag och lägger på ett nervöst flin. Han svarade mycket argt "Ne det ligger runt hörnet" och sedan smäller han igen dörren! OOOPS!!  HEY grabben lås dörren nästa gång!!


När vi väl hittade dörren (som låg gömd på andra sidan) så klev vi in i ett litet instänkt rum. Det visade sig vara vi två och 5 andra grabbar som skulle träna! Grabbarna måste ha tränat i flera år och vi kände oss lite malplacerade men kul var det! Jag antar att Caroline fick ut allt sitt hat mot Stella när hon sparkade och slog mig eftersom att jag idag har väldigt ont i benet!


Idag hade jag en lång sovmorgon, det var mycket skönt. Jag har haft en lugn dag och har bara varit ute med hunden. Det finns nog inget skönare än promenera med Nettle själv. Jag kommer på mig själv att gå och sjunga och dansa(?!) när jag är ute och går. Undra vad folk tänker när de ser mig skutta omkring bland alla kossor! Bra mår jag iaf!



Sen är jag också sådär EXTRA glad idag eftersom att Lisa bokar sina biljetter hit ikväll!!! YES, så om lite mindre än tre veckor är hon här. Åh vad jag längtar!!!!


Sist men inte minst vill jag visa en bild på mina söta päron:


En helt vanlig fredag på tegel!

Onsdag

Eftersom jag har varit ledig sen i fredags så känns det rätt segt att börja jobba igen, dagens inlägg kommer därför hoppa mellan olika ämnen. höhö

Igår berättade jag för familjen att jag inte tänker stanna kvar i höst. Nu blir det till att fundera på vad jag vill göra i höst!


De senaste nätterna har jag försökt att sova med elementet avstängt. Eftersom att alla andra i det här huset gör det, tycker man att jag borde klara det. Men icke, jag har huttrat och hackat tänder i två nätter nu så inatt tänker jag inte sova utan värme!


Nästa roliga sak jag vill berätta om är vår middag idag! Vi skulle äta firre men när Annica öppnar paketet ligger det en stor fet larv och festar på vår middag!  Vi var inte så sugna på larv så vi åt räkor istället!


Tredje och sista saken jag vill skriva om är:


Tack pappa för den jättefina bilen du köpt. Jag kommer se sjukt snygg ut i den! :D HÖHÖHÖ


Måndag!

Helgen i korta drag;


Torsdag:


Eftersom att Valborg inte är något som firas i England så blev torsdagskvällen ganska lugn. Jag, Annica och George hade en schysst kväll med middag framför TV:n. Det blev iaf mer lyckat än förra årets firande!



Fredag:


Jag har inget minne av vad jag gjorde i fredags men jag hittade lite bilder.

  
En del utav huset, fint va?


Lördag:


Eftersom att Caroline var borta så hade jag inget annat att göra än att TRÄNA hela långa dagen tills Hanna sms:a och sa att hon faktiskt inte behövde jobba den här helgen. Med våffeljärnet i högsta hugg begav jag mig till den stora staden. Väl hemma hos Hanna skickade vi iväg hennes familj och bjöd över Matilda (en svensk tjej som bor i Bristol med sin pojkvän). När Matilda var på plats började festen! Vi åt våfflor tills våra magar var stora som ballonger och då gick vi över till chips och vin. Bridget Jones 2 fick underhålla oss och vi hade en helmysig kväll.

När klockan var 4 så tyckte vi att det kanske var dags att sova och då säger Hanna "Sofiee eftersom att du är kortast så kan väl du sova i Lotties säng!?" (Lottie är Hannas 3 år gamla Au pair barn.) "Visst Hanna inga problem" säger jag och tänker att de nog inte skulle göra så mycket eftersom att jag ändå sover som en liten boll! Efter två timmars sömn vaknar jag med väldens nackspärr och är inte alls lika glad över Lotties säng. Jag lyckades väcka Matilda och klagar över att jag inte kan röra mig, sekunden efter det hade jag somnat om (hoppas att Matilda också lyckades med det).


   
Det bästa med att blogga är såklart att man kan lägga upp helt meningslösa bilder!


Söndag:


Vi vaknade och satte igång med att grädda en ny omgång våfflor. Det var faktiskt lika gott som kvällen innan. Efter det begav vi oss ner på stan och vinkade av Matilda. Vårt nästa mål fick bli Cabot Cirkus och Buffémat (Eftersom att en vanlig portion inte gör mig mätt längre, haha) . En och en halvtimme senare rullade vi ut från Buffén och min mage har aldrig tidigare varit fylld med så mycket mat. Vi tog bussen hem till "Slovakien" (dvs. Hannas del av Bristol) och fortsatte fylla våra magar med lite ost och kex. Kvällen blev natt och vi avslutade den med högläsning ur GI-boken!  


 
haha!


Måndag:


Efter ca 12 timmars sömn vaknade vi och mådde som prinsessor båda två. Dagen blev lugn och runt 3 åkte jag hem till landet. Nu sitter jag här och för en diskussion med mig själv om vad jag ska göra imorn, antagligen träna och om jag har tur kanske Caroline vill ha besök? :D

  





Schalom!

ps.


Förlåt alla mammor där ute MEN jag måste få säga något som upprör mig!

När barnen är små, cirka 0-3år och får något att äta brukar det mesta hamna utanför munnen. Vad gör mammorna då? Jo de tar sitt finger och torkar upp all gegga och sedan (istället för att torka av fingret) stoppar in det i sin egen mun!!!! Det är så äckligt. Om jag nu blir mamma en vacker dag hoppas jag att detta beteende inte smittar av sig på mig!  

ds.


RSS 2.0