Jag är gravid med dagar!

Nämen sedär en liten blogg!

Jag borde kanske ta tag i det där med skrivandet men jag tycker att mitt liv är så totalt ointressant att skriva om.

Det finns för många, för dåliga modebloggar och ”fotobloggar” där ute. Jag är varken duktig på mode eller att ta fina kort (på mig själv). Men heey jag kanske är bra på andra saker? Som t.ex. Sitta i soffan och äta chirre. Det är jag jävligt bra på!

 

Igår var jag och spinnade. Shit, att man utsätter sig för sånt frivilligt. Min motivation är inte den bästa, ville lägga mig på golvet och gråta. När jag satt där och mådde dåligt så kunde jag ändå låta bli att undra:

 

  1. Varför kvinnan på cykeln bredvid mig satt i polotröja och tjocka mjukisbrallor när allt jag ville var att sitta naken.
  2. Varför, Verkligen VARFÖR är sitsen på cykeln så satans hård? Skavsårsvarning någon?
  3. Här dog jag.

 

 

 

Annars då?

Den här månaden gör jag inte så mycket mer än att jobba. 208 timmar ska jag jobba om allt går enligt schemat. Är mitt uppe i en 10 dagars vecka. Är inne på dag 7 nu. När jag satt på bussen hem idag så fick jag en upp en bild i mitt huvud. Jag kände att jag nästan ville jämföra min jobbvecka med en graviditet. Inte för att jag vet hur det är att vara gravid men om jag fick gissa så skulle det nog va såhär:

 

Dag ett:


Man går upp om i tron om att allt är som det brukar. Men ack så fel du har. Du har precis tackat ja till några extra pass (för de gravida: precis tackat ja till ett extra pök) som gör att du har tio, ja i för de som är på smällen det 12, trevliga dagar (vs. Månader) framför dig.  

Dag två:


Du vaknar upp något illamående men det ska ändå bli spännande att möta denna dag.  Något nytt (ja, inte för de som jobbat 10 dagar i sträck förut och inte för de som väntar sitt andra barn) är på gång. Det här ska bli kul!

 

Dag tre:


Boys and girls; Känner ni av hormonsvängningarna? De som är erfarna känner fortfarande inget men en del har redan fått metallsmak i munnen.


Dag fyra:


Magen kan nu börja trassla. Vissa får gaser (mer än normalt) andra känner obehag och vill bara sova. Du kan även få yrsel om du står upp en längre tid. Vi håller tummarna för att du har justerbara skrivbord. Är du trött? Försök att inte va så social, sov så mycket du kan!

 

Dag fem:


Woho halva tiden har passerat. Har du fått utåtnavel? Tänk inte på det, allt är som det ska. Både den och magen åker tillbaka när allt är över.

 

Dag sex:


Se till att äta rätt. Allt du äter påverkar det du gör. Du kanske börjar svettas mer än normalt? Ingen har dött av lite svett. Ta en dusch när du kommer hem. Om du är förkyld så börja inte med nässpray. Det leder bara till ett trist beroende, koksaltlösning funkar fin fint.

 

Dag sju:


Det blir lite lättare att andas nu när halva tiden + 2 har gått. Många behöver kissa mer än normalt. Det är för att allt fett/socker du ätit för att hålla dig vaken trycker på urinblåsan. Du kanske drömmer om lediga dagar och känner oro hur det ska bli när du inte längre behöver gå upp 05.00 för att gå till jobbet. Va bara lugn, du klarar det här, du är stark!

 

Dag åtta:


Den eventuella oron har bytts ut mot längtan att få bli ledig. Du känner dig lite ”ur fokus”, Snälla dagen skynda förbi.

 
Dag nio:


Klä dig bekvämt. Stora pösiga tröjor är bra. Byxor med mycket stretch är skönt nu när magen inte är lika tajt som den brukar.  En del drabbas nu av extremt dålig mage såhär i slutet. Det kan ha att göra med en ökning av hormonet Prostaglandin, det är ett hormon som gör så att tarmen töms innan ledigheten/förlossningen.

 
Dag tio:


Är inte den lediga helgen här ännu? Ta det bara lugnt. Även om det känns omöjligt, andas och fokusera på roliga saker i ditt liv. Håll ut, det är nääära nu. Det säger nog plopp när som. Om du pressar hårt kanske du får gå hem tidigare!

 

TADAAAM…. SLUTET GOTT ALLTING GOTT.

 

(För vissa kanske det blir en 10 dagars vecka + 1

Du kommer in i rytmen och känner att du lika gärna kan köra en dag till.  Men det händer sällan. Det är olika för alla. )

 

 

 

Ja, detta är ju såklart bara en tanke. Ni kanske har något att tillägga ?


RSS 2.0